Järfällas finaste golv

Har du övertagit ett gammalt hus i Järfälla och vill renovera där? Ett billigt sätt är att slipa golven och måla om rummen. Både furugolv och parkett är fina material och är värda att spara.

Har man en tillgång, ska man inte kasta bort den. Men det är svårt att se allt det vackra bakom fläckar och repor, sot och slitage. Titta en gång till, så kommer du att kunna ta tillvara husets charm genom enkla åtgärder. Kanske ska du boka in någon som kan utföra en golvslipning i Järfälla.

Man måste inte röja ut allt, utan man får fram husets karaktär genom att slipa golven, måla och tapetsera, restaurera och laga när något fattas. Gamla kakelugnar är rena guldgruvan, även om man inte använder spisen. Det är en prydnad för rummet, och detsamma gäller för lister och stuckatur, som kanske bara behöver lite ny färg.

Dina golv får lyster och glans

Du kan lätt väcka huset ur dess Törnrosasömn med hjälp av duktiga hantverkare. Ett furugolv är ett gediget hantverk, och likadant är det med parkettgolvet där stavar har lagts för hand. Det går att köpa sådana parkettgolv nu också, men det är ganska dyrt, och ofta är det moduler som läggs. Det är rena slöseriet att inte spara på det som redan finns och som håller hög klass.

Dammet vid golvslipningen samlas i maskinen, så du slipper ha allt yrande runt i rummet. En golvslipare har allt material och avslutar jobbet med att lägga en vacker, glansig yta på golvet.

15 Apr 2021