Kontrollera luften med en OVK-besiktning i Stockholm

Att inte få andas frisk luft på jobbet påverkar arbetet. Om du misstänker att ventilationssystemet brister kan du begära att fastighetsägaren beställer in en OVK-besiktning i Stockholm.

Du sitter på kontoret i Stockholm och försöker få ditt arbete gjort. Men den där sabla huvudvärken är tillbaka igen. Det är inte migrän eller någonting i den stilen. Den släpper ofta ganska fort efter att du lämnar kontoret, men den kommer tillbaka lika snabbt när du kommer tillbaka till jobbet morgonen efter. Så har det varit i flera veckor nu. Du kanske behöver gå till läkaren, men med tanke på att det även luktar värre för varje dag på kontoret är chansen större att det kan vara inomhusluften som är problemet. Då bör du omedelbart göra ett besök i ditt chefs rum och begära att han eller hon beställer in en OVK-besiktning. Nu har det helt enkelt gått för långt. Så här kan ni inte ha det längre.

OVK-besiktning obligatoriskt i fastigheten

Din chef är som tur är bestående. Hen har också märkt av den tveksamma luften, och behöver därför inte fundera två gånger innan hen ringer fastighetsägaren och irriterat ställer frågan när det gjordes en OVK-besiktning i byggnaden senast. Att boka in OVK-besiktning i Stockholm är ett ansvar som alla fastighetsägare i huvudstaden måste ta. Det ska utföras då och då, och den är dessutom obligatorisk. Annars skulle inte förkortningen stått för “obligatorisk ventilationskontroll”. Det betyder att den måste göras. Att den friska luften inomhus måste säkerställas.

23 Sep 2021