Lampor som får vara i fokus 2020

Den som har upptäckt att lamporna är i fokus ser på dem som mer än ljuskällor. De är mer som en del av inredningen – och en viktig sådan. Nu är det inte rikigt så att man bara kan ha en lampa som inredning i ett tomt rum, än. Men lampan är alltmer i fokus och vi fokuserar mer på lampans utseende och lyfter fram den som en del av möblemanget.

Konstnärerna Olafur Eliasson och Ann Veronica Janssen har arbetar med ljus, och inte bara med lampor och har designat lampor och ljus i frägat glas som sprider ett mångfärgat ljussken. Det går ju att bara enkelt byta ut lampan mot en färgad för att få in dramatiska färger på ljuskällan. Eller så letar man upp sin egen favoritlampa i skultpurella former.

Den som vill uppdatera inredningen inför 2020

Det kanske inte bara är lampan som man har lust att uppdatera. Vill man uppdatera resten av vardagsrummet, hallen, köket eller hela hemmets inredning bör man satsa på färger i år. Jotun har till exempel satsat på riktigt fina färger som går i "Mindfulness" – nyanser som ska skänka lugn och ro. Och det är fina nyanser och blandningar mellan beige/rosa/orange som för tankarna till solmogen apelsinlund. Puderrosa hänger med in i 2020 och finns som färgklickar i lampan, mattan eller som som en enskild möbel.

Slottstilen spås bli populärt 2020

En annan trend, som går mot den som Jotun kallar för "Mindfulness" är slottstilen som spås blir trendigt under 2020-talet. Överhuvudtaget är det populärt att bo i slott, och har man inget eget slott, så inreder vi i slottstil. Då målar vi väggar med guld, tar in de överdådiga kristallkronorna, möblerar med möbler i rokoko-stil. Helst hänger vi upp en stor spegel med guldram. Till slottstilen hör även vadderade möbler, schäslonger och vadderade överkast, helst i karmosinrött som för tankarna till kungligheter. Till möblerna i rokoko-stil hör ju också helst fjädrar, ju större fjädrar desto bättre. Till stilen hör även sammet i olika kulörer. Byt ut pläden i fleece mot en i sammet så har du pricken över i:et.

Sugen på renovering?

Om du är sugen på en renovering hemma, kanske du behöver hitta hantverkare som kan ta på sig en helrenovering. Planera gärna renoveringen med tanke på hur hela bostaden ser ut så att man inte renoverar endast ett rum som står i bjärt kontrast till resten av bostaden. Om du behöver komma i kontakt med hantverkare i Stockholm, kan du klicka på följande länk.

12 Dec 2019