Låt flyttfirman sköta mer än bara flytten i Göteborg

En flytt blir lätt stressig, men det det finns saker man kan göra som underlättar. Som att låta flyttfirman i Göteborg också packa och packa upp, men även att fixa den viktiga flyttstädningen.

Det är viktigt att man planerar flytten ordentligt. Bäst blir det om man börjar flera månader i förväg och rensar ut sådant som man inte längre använder, eller som är trasigt. Trasiga kläder och saker ska lämnas på återvinningen medan annat kan säljas eller skänkas bort. Man kan också börja packa ned säsongsbaserade kläder och prylar långt innan man egentligen ska flytta, men även böcker och andra saker som man inte behöver använda. Allt som går ned i flyttkartonger ska packas i dessa för att underlätta för flyttfirman. Men man får heller inte packa för tungt, utan det gäller att fördela vikten rätt. Slarvar man med packningen kan flyttfirman man anlitar behöva packa om och det kostar naturligtvis extra. Därför kan det vara bra att låta flyttfirman även sköta packningen.

Magasinera bohaget hos flyttfirman

Ibland har man egentligen inte tid att flytta men då kan man låta en flyttfirma i Göteborg sköta i stort sett allt. De kan exempelvis packa, skruva isär möbler och emballera, men också packa upp och montera möbler på den nya adressen. Vissa flyttfirmor erbjuder även hjälp med flyttstädning, vilket också innebär att man slipper oroa sig för om städningen ska bli godkänd eller ej. Det händer ibland att man inte får tillgång till den nya bostaden med en gång men ändå måste flytta. Lösningen kan då vara att man tillfälligt magasinerar sitt bohag hos flyttfirman.

Anlita en seriös flyttfirma

Hur mycket en flytt kostar beror på hur mycket saker och möbler man har, och om man exempelvis även vill ha hjälp med att packa och flyttstäda. Men extra tunga och ömtåliga möbler och instrument, som exempelvis ett piano, kan också påverka priset. Sedan rut-avdraget infördes har antalet flyttfirmor ökat och man kan idag få flytthjälp till riktigt bra pris.

Men det är inte alla flyttfirmor som är seriösa och har trafiksäkra fordon, försäkringar eller betalar sin personal avtalsenliga löner. När man tar in offerter från olika flyttfirmor ska man därför vara uppmärksam på de som begär ett väldigt lågt pris. Vill man kontrollera om en flyttfirma är registrerad och har ett organisationsnummer kan man också göra detta hos Skatteverket. Där kan man även få reda på om företaget betalar den skatt de ska.

28 Aug 2021