Mäklare värderar efter marknaden i Sollentuna

Mäklare i Sollentuna vet precis hur man värderar ett boende just i Sollentuna. Bra för dig som vill vara säker på att inte drömma för stort om ditt nästa hus.

När det är dags att köpa ett nytt boende behöver du först vara säker på hur mycket du kommer få ut för ditt gamla. Ändå är det svårt att vänta tills efter försäljning med att köpa nytt. Vad händer om du inte hittar något under tiden mellan försäljning och utflytt? Ska du bo på hotell tills vidare?

Det låter knappast särskilt prismedvetet, även om det är just ekonomin som gör att du egentligen behöver veta slutpriset på förra budgivningen innan du ger dig in som köpare i nästa. En lösning på problemet är att vända sig till en mäklare som är riktigt säker på det där med att förutse och bedöma marknadspriserna.

Mäklare ger dig ovärderlig information inför ditt nyköp

Självklart ska du vända dig till en mäklare som kan värdera bostad i Sollentuna. Ofta erbjuder mäklare kostnadsfria värderingar med no strings attached, vilket innebär att du kan kolla läget med flera mäklare. Då kommer du kunna jämföra deras respektive bedömningar. Rimligen kommer det verkliga slutpriset hamna där de flesta lägger sig.

Att anlita flera mäklare som värderar din bostad gör också att du kan sålla bort de mäklare som ger ett preliminärt slutpris som sticker ut mot övriga. Sannolikt kommer de mäklare som verkligen kan Sollentuna som område vara de som hamnar närmast det faktiska slutpriset i sina bedömningar. Då kan du känna dig trygg med att köpa nytt, eftersom du vet ungefär hur mycket pengar du har att leka med – och kan anpassa dina drömmar.

16 Oct 2022