Magasinering ger dig större valfrihet

Det finns saker som man kan undvara och det finns saker som man absolut vill ha kvar. Det finns även sådant som hamnar lite mitt emellan; sådana föremål, möbler och saker som man absolut vill ha kvar – men som det kanske inte finns plats för just nu. Tänker man efter så har vi tyvärr inte obegränsat med utrymme; i synnerhet inte de personer som bor i lägenheter. Förvisso så har man även till den givna bostadsytan i lägenheten två stycken förråd där man kan placera saker.

Men, dels så är ytan i dessa sällan speciellt stor och dels så finns det två stycken uppenbara problem med att lämna föremål i sådana. Nummer ett: de riskerar att gå sönder. Temperaturen är viktig sett till hållbarhet och ska man se till fukt och till dragiga miljöer så påverkar detta statusen på exempelvis möbler. Att ställa in kläder och/eller möbler i ett fuktigt källarförråd är inte hållbart över tid; i synnerhet inte om det exempelvis handlar om möbler som man tänkt sig använda i framtiden.

Problem nummer två då? Ja, det här problemet är lite större i exempelvis Stockholm, Malmö, Göteborg och andra större städer i Sverige. Det handlar helt enkelt om inbrottsrisken. Ett källar- eller vindsförråd utgör inget hinder för en förslagen tjuv som enkelt kan klippa upp låset och därigenom ta sig in. Här ska man även tillägga att det inte finns tillräckligt med resurser hos Polisen för att fullt ut engagera sig i inbrott då man måste prioritera annan brottslighet; detta har gjort att riskerna för att åka fast är obefintliga och att inbrott därmed också kommit att öka – nästan lavinartat – under senare år.

Hur ska man då göra; hur kan du som boende i Stockholm säkra dina saker – både sett till inbrottsrisken och sett till hållbarheten? Du får alltså inte plats med allt i din bostad – men du vet att du kommer att få det någon gång i ett framtida boende. Ett tips är magasinering och på detta alternativ ska vi titta lite närmare på här. Magasinering har nämligen många fördelar. Vi tänkte göra det enkelt för oss och räkna upp några av dessa nedan och vi kan säga att du – helt enkelt – får allt detta på köpet om du väljer magasinering i Stockholm:

  • Du bestämmer: magasinering sker på dina villkor. Du har tillgång till nyckeln och det är du som bestämmer hur lång tid det handlar om. Naturligtvis med reservation för uppsägningstid; men du kan välja magasinering dels under en kortare period och dels också under en längre sådan.
  • Magasinering på säkra villkor: inbrottsrisken är att bedömma som synnerligen minimal. Dels så brukar lokalerna vara videoövervakade och dels så är området larmat. Som en tredje trygghet så har man ofta patrullerande säkerhetsföretag som – under givna tider – ser till så att allt är tryggt.
  • Lagom temperatur. Dina saker riskerar inte att gå sönder som en följd av fukt eller av köld. Nej, temperaturen håller en normal nivå som regleras efter vilken årstid det handlar om.
  • Prisvärt: här ska vi dock komma med ett förbehåll. Magasinering i Stockholm kan vara svindyrt – magasinering en bit utanför staden är dock väldigt prisvärt. Dessutom så kan du – genom att maximera ditt hyrda utrymme – komma ännu lite billigare undan. Ta gärna hjälp av en packmästare (som brukar finnas anställd hos företaget) för att packa ditt utrymme på ett yteffektivt sätt.

Mer info om olika magasineringslösningar hittar du på https://www.magasineringstockholm.net.

27 Mar 2019