Magasinering inför en flytt

Den som ska flytta till en ny ort kan inte alltid ta med sig allt från sin lägenhet eller villa. I en sådan situation kan magasinering vara lösningen.

Att flytta till en ny bostadsort är vanligtvis förknippat med glädje och förhoppningar. Problemet kan dock vara att en lägenhet eller en villa ska lämnas utan att boendet på den nya orten är löst. Visst går det att flytta in i en tillfällig lägenhet på den nya bostadsorten, men där får kanske inte alla möbler plats.

Det bästa sättet att lösa problemet är då att kontakta ett företag som sysslar med magasinering. Att magasinera möbler, tavlor och andra lösören går att göra med trygghet. Vissa föremål kan vara temperaturkänsliga men sådant fixar företaget som står för magasineringen.

Magasinering vid utlandsflytt

Per har accepterat ett uppdrag vid ett universitet i USA. Projektet är begränsat till två år och tillsammans med sin fru ska han flytta om två månader. De äger en bostadsrätt i Stockholm, men den vill de inte sälja. De har dock fått lov att hyra ut lägenheten i andra hand. “Ska vi verkligen hyra ut lägenheten möblerad?” frågar frun. “Då vet vi ju vare sig hur lägenheten eller möblerna ser ut när vi kommer tillbaka”.

Per lägger sin panna i djupa veck, men kommer på en smart idé. “Vi kan kanske låta magasinera möblerna”, säger han. “Jag vet att några av mina kollegor har gjort så och det kan vi också göra”. Frun tycker att idén är strålande och dagen efter kontaktar Per ett företag som sysslar med magasinering.

Magasinering utan bekymmer

Strax före flytten anländer personal från flyttfirman som ska magasinera möblerna. Varje packlåda blir märkt så att innehållet klart och tydligt framgår. Lådor med fuktkänsligt innehåll får speciell behandling och märkning. Personalen hjälper också till så att allt lösöre blir ordentligt och säkert emballerat för att tåla förvaring i två år.

En utlandsvistelse går fort över och det är dags att flytta tillbaka till bostadsrätten. Och när Per och frun kommer tillbaka är det dags att få tillbaka allt de magasinerat. “Det är knappt jag tror det är sant”, utropar Per glatt. “Inte nog med att det är roligt att återse sina gamla saker”, fortsätter han. “Inget har ju blivit skadat av fukt eller genom ovarsam hantering”.

20 Nov 2023