Mäklare i Vasastan hade ett sjätte sinne

Mäklare, oavsett om de finns i Vasastan eller någon annanstans, är duktiga på att läsa människor. Det är ett måste för att fånga köparen och sälja hus.

Bea satt på ett tåg in till Stockholm. Från centralen skulle hon ta tunnelbanan för att komma till Vasastan där hon skulle träffa en mäklare. Hon vågade inte hoppas för mycket för lägenheterna där växte inte på träd. Risken var att den var sliten och på gränsen till obeboelig.

På mäklarkontoret väntade mäklaren Mari som skulle visa en lägenhet i Vasastan. Bea gillade henne med det samma. Hon var lättsam och de kom att prata om än det ena än det andra medan de tog sig fram till lägenheten hon skulle titta på. Nu hade Bea fjärilar i magen, kanske skulle det gå vägen ändå.

Mäklare hade förstått precis vad kunden ville ha

När de klivit in genom dörren in till trappuppgången kom en härlig känsla över Bea. Det var lite slitet men otroligt charmigt. En trappa ringlade sig uppåt och deras steg ekade i trapphuset. Efter att ha tagit sig tre trappor upp, här fanns ingen hiss, var båda ganska andfådda och stannade upp medan mäklaren Marie tog fram en nyckel.

När Bea kliver in över tröskeln vet hon att hon är hemma. Visst var det slitet och lägenheten behövde mycket kärlek. Men då fick hon den precis som hon ville. Mäklaren var ett geni som hade förstått precis vad hon ville ha. Nu höll Bea tummarna att ingen annan ville ha lägenheten. För nu var det dags för henne att flytta till Vasastan.

25 Jul 2022