Målare skapar glädje i Uppsala

Målare är ofta kreativa personer som kan skapa både roliga och trygga miljöer i Uppsala. Därför kan det vara en bra tanke att be dem hjälpa med galna idéer.

Ett nytt dagis skulle byggas i utkanten av Uppsala, något som uppskattades av invånarna. Det skulle drivas i privat regi och behövde inte följa några strikta regler. Visst måste de följa restriktioner för säkerhet, hygien och annat, men skaparglädjen behöver inte hållas tillbaka. Färg var temat, skulle man kunna säga.

Rummen skulle ha olika färger beroende på vad som skulle hända där. Köket skulle ha många inslag av rött som sägs stimulera hunger. I vilorummet önskade ägaren blå himmel och vita moln för att skapa lugn. Lekrummen skulle vara i klara färger som gult och grönt. Kanske kunde målaren hjälpa med en rolig tapet eller schabloner.

Målare med glimten i ögat

En målare i Uppsala skulle hyras in. Denne kom på besök för att se vad chefen Agneta hade i åtanke. När hon berättade kunde hon se hur det gnistrade till i målarens ögon. Väl utomhus visade hon en liten stuga som skulle bli gul. Där fanns några roliga figurer som barnen kunde klättra på.

De bestämde ett startdatum och var ivriga att komma igång. Målaren, som hette Erik, visade sig vara duktig på att måla på frihand så det blev fina solrosor, bin och gröna larver på lekrumsväggen. Hela dagiset fullständigt lyste av glädje. Målaren ville vara där när barnen kom för att se vad de tyckte om sitt nya ställe. Hör av dig till en målare här: målareuppsala.net

20 Aug 2022