Markiser gör en koja till slott

Har du köpt ett nytt hus? Eller ska du till att slå till och köpa ett? Grattis om du har hittat ditt drömhus. Det brukar vara den största affär vi någonsin gör i våra liv. Att få ett nytt hus som bara är ditt är en underbar känsla. Hoppas att du ska trivas i ditt nya hus. 

Utseendet

Då är det dags att göra huset till ditt och lägga din egen inredningsstil på det. Hur ser fasaden ut? Är det ”din” fasad, eller ska du renovera det? Ett billigt sätt att förnya och göra fasaden fin, är att installera fina markiser på alla fönster. Många satsar på matchande markiser som bryter av resten av husfasaden på ett snyggt sätt. Har man till exempel mörkgrå fasad är en rödvin färg på markiserna väldigt snyggt, eller om man har en vit husfasad är medelhavsblå markiser väldigt snyggt. Att montera snygga markiser på ett hus lyfter hela huset. Plötsligt ser huset riktigt lyxigt ut.

Solskyddet

Det finns fler fördelar med att låta montera markiser på huset. Det ger samtidigt det viktiga solskyddet. Vi i Norden är inte vana vid att skydda oss mot solen, som i varmare länder kring Medelhavet, till exempel. Men i takt med att solen har allt starkare UV-strålar även här upp i norra Europa, är det allt viktigare att skydda sig mot solen. Ingen vill sitta ute och ha ett stark sol i ögonen. Vi måste dessvärre skydda oss mot solen, hur mycket vi än välkomnar den. Särskilt om man, som de flesta svenskar är, ljus i hyn måste man skydda sig. Monterar man markiser för fönstren får vi också en bättre och mer hälsosam inomhusluft. Vem som helst som har suttit i en gassande sol inomhus vet att efter ett tag är man alldeles dåsig och vill helst gå och lägga sig. Då är markiser för fönstren ett bra sätt att undvika dåsigheten och få en bättre energi, till det man nu behöver göra, egentligen. 

Skydd mot insyn

Markiser ger också ett bra skydd mot insyn i huset. Alla har inte lust att grannarna ser en när man kommer ut ur duschen. Även utomhus ger markiserna ett bra skydd mot insyn. Det kan kännas friare att få gå som man vill, oklädd, eller i morgonrock om man har en skyddande markis som inte visar allt man gör på morgnar och kvällar.

Välj rätt sorts markiser

Var får man tag I bra markiser? Bor man i Stockholmsområdet finns det flera bra markisbutiker att välja mellan. Bor man i en förort, som i Upplands Väsby finns det många bara där. Man kan googla markiser Upplands Väsby, eller byta ut Upplands Väsby mot ortsnamnen där man bor, så får man förslag på flera som säljer markiser.

9 Mar 2018