Miljövänlig el och pengar tillbaka - dags att köpa solpaneler!

Är du också trött på höga elräkningar? Är du bekymrad över den miljöpåverkan många energikällor ger? Här finns info om bästa lösningen - att köpa solpaneler!

Idag mer än någonsin måste vi alla börja ställa om från gamla energikällor som förorenar och ökar CO2-halter. Vi behöver värma våra hus och använda el - men vi behöver hitta bättre sätt. Och vi behöver börja använda alternativen nu, inte om trettio år. En mycket konkret och bra åtgärd är att se över de system som värmer våra fastigheter. Du som husägare kan både spara pengar och bidra till en bättre värld genom att köpa solpaneler. För de allra flesta, även i mer solfattiga länder, fungerar solpaneler utmärkt och kan också faktiskt ge en vinst i kronor och ören, förutom miljövinsterna. Hur det går till? Läs vidare för att veta mer.

Information och hjälp vid köp av solpaneler

Din fastighet behöver inte ligga i ett perfekt söderläge för att det ska fungera att köpa och använda solpaneler. Du kan börja med att ta kontakt med en leverantör. De hjälper dig med bedömningen och du får reda på hur man förfar bäst i ditt speciella fall. Solpaneler består av solceller som satts ihop, och dessa installeras på ditt tak. Sedan hjälper installatör till med att koppla in anläggningen och den börjar omedelbart att producera din el. Känslan att producera sin egen el och att dessutom få avkastning på det hela är oslagbar enligt många användare, Vad gäller kostnaden i reda pengar har den sjunkit otroligt sedan solpaneler introducerades på 50-talet. Teknologin har förbättrats och verkningsgraden är väldigt mycket högre än den varit. Samtidigt skjuter staten till en del av pengarna det kostar. Du får statlig subvention på solel som inte bidrar till CO2-ökning på något sätt, och avkastningen behåller du själv.

Vilken livslängd har en solpanelsanläggning?

En anläggning beräknas idag ha en livslängd på cirka 25-30 år. Avbetalningstiden på anläggningen varierar självklart beroende på bankräntor och annat men normalt brukar investeringen vara betald på halva tiden för livslängden, alltså 10-12 år. Därefter betyder alltså din anläggning en ren intäkt! Skulle det vara så att du redan har finansieringen klar betyder det intäkter från dag ett. Att köpa solpaneler är en vinst för dig, för vårt samhälle och för planeten. Ett bra företag hjälper dig hela vägen med beräkningar, ekonomin och med det praktiska arbetet. Ta kontakt redan idag för att köpa solpaneler! Vi rekommenderar denna webbsida: https://ppam.se/

6 Apr 2020