När det är dags att fräscha upp badrummet

När badrummet är slitet och fult och kanske misstänker du fuktskador så är det hög tid att göra en badrumsrenovering. Om man inte åtgärdar fuktskador omgående kan dessa spridas och bli mycket problematiskt och dyrt att åtgärda. Dessutom är det mycket tidskrävande och det inte roligt av vara utan badrum en längre tid.

Men oavsett om man har fuktproblem eller ej så behöver man uppdatera badrummet efter 10-20 år av daglig användning. Badrumsporslinet blir slitet och skadat emd tiden och ser trist ut. Det kan också ha ekonomiska fördelar att göra om badrummet. Det finns idag snålspolande toaletter och snåla blandare för dusvh,  bad och handfat som gör att det kommer synas på räkningen.

Hur upptäcker man fuktskador?

Fuktskador kan i vissa fall vara svåra att upptäcka för den oinvigde. Men saker man ska vara uppmärksam på är till exempel unken lukt som inte funnit där tidigare. Det kan också visa sig som missfärgningar på väggar och tak. Det är viktigt att ha bra ventilation i badrummet för att minska risken för problem med fukt. Dagens moderna hus är helt enkelt för täta. Ett tips om du har dåligt ventilation är att helt enkelt öppna fönstret i badrummet så ofta det bara går.

Ta in professionell hjälp

Anar du fuktskador eller vill av andra anledningar göra en renovering gör du klokt i att välja en erfaren och kunnig hantverkare för arbetet. För att försäkringsbolaget ska godkänna renoveringen och för att försäkringen ska gälla måste arbetet ha gjorts av en hantverkare med rätt behörigheter. Seriösa byggfirmor kan även hjälpa dig med planeringen och kan komma med nyttiga tips och råd vad som skulle passa bäst för just ditt badrum. 

Var noga när du väljer byggfirma

Det många hantverkare därute och du gör klokt i att välja en med bra rykte. Fall aldrig för frestelsen att välja svart arbetskraft då det kan bli stora problem, både med slutresultatet och med försäkringsbolag om det blir problem i framtiden.

Gör en sökning på internet bland hantverkare i området där du bor och ta in offerter från flera företag och jämför dessa mot varandra innan du väljer. Du kan också leta efter omdömen från tidigare kunder och vilka som är seriösa.

ROT-avdrag på renoveringen

Har du inte utnyttja ROT-avdraget för innevarande år kan du med fördel använda det på badrummets renovering. Då betalar du endast 70 procent av priset på arbetet och det dras direkt på fakturan. 

11 Sep 2019