När du behöver golvslipning i Göteborg

Behöver du en golvslipning i Göteborg? Har man slitna golv i sitt hem, gör en golvslipning så att man får jättefina golv på nytt. Hemligheten med en golvslipning är den att man tar fram en helt ny yta på golvet. På det sättet tar man fram golvet som det såg ut som när det tillverkades och var klart. Man får bort smutsen och slitaget på golvet genom att ta fram den nya ytan. Efter golvslipningen behöver man ge en ytbehandling som gör golvet väldigt hållbart.

Visste du om att man i princip kan slipa om nästan vilket golv som helst? Du kan slipa om ett klickgolv, ett laminatgolv, en parkett, linoleumgolv och vanliga trägolv lagda med tiljor. Även de mer moderna plastgolven går att slipa om. Huvudsaken är att man anlitar duktiga hantverkare som kan hantera en golvslipmaskin.

När du behöver golvslipning i Göteborg

Hitta hantverkare som kan slipa golv

Det är viktigast att hitta hantverkare som kan slipa om golv. Googla till exempel "golvslipning Göteborg" om det är där som du behöver din golvslipning. Sedan bör du få flera förslag på hantverkare som har angett att de kan ta på sig en golvslipning. Då kan man ta kontakt och fråga om offert och referenser, som man sedan bör följa upp. Väljer man sedan en av dem som har de bästa referenserna så kan man känna sig lite säkrare på att golvet blir bra. De bör kunna hantera en golvslipmaskin så att slipningen blir riktigt jämn och fin. De bör även ta bort alla golvlister innan de sätter igång med sin golvslipning. Efter golvslipningen bör de behandla golvet med lack, hårdvax eller lut. Man kan lägga in pigment i alla dessa behandlingsmaterial så att man får en fin färg på golvet, om man vill det. 

Sedan gäller det att vara rädd om golvet

När man väl har fått fram en ny yta på golvet – oavsett vilket material som det är på golvet, bör man sedan vara rädd om golvet så att det behåller sin fräschör. Har man ett känsligt golv av trä, kan man lägga på en heltäckande matta. Man behöver inte ta bort golvlisterna, om man inte vill. Huvudsaken är att man skaffar en heltäckande matta som har exakt de mått som golvet har. Då hålls mattan på plats av golvlisterna. Men vill man kan man ju göra det ändå, då vet man att mattan hålls på plats sedan man har lagt tillbaka golvlisterna. Andra sätt att skona golvet från förslitningar är att lägga på tassar av filt under alla stolsben, bordsben och andra möbler som kan skava mot det nybehandlade golvet.

14 Oct 2019