När du behöver skjutdörrar till uterummet

Många svenskar väljer att glasa in sina uteplatser och altaner för att kunna utnyttja dessa året runt på grund av vårt kalla klimat. Ett smart sätt att få maximalt ljusinsläpp så det inte blir för mörkt är att sätta in glasväggar och skjutdörrar i glas eller PVC-plast.

Plastfönster?

PVC-plasten som i många fall ersatt den vanliga glaset på uteplatser. Mycket tack vare dess slitstarka och tåliga egenskaper. En annan fördel är PVC-materialets mycket bra isoleringsegenskaper. Det kommer släppa in allt härligt ljus men inte någon kyla. Det är mycket elegant att öppna upp hela vägen på uteplatsen och sätta in ett stort glasfönster av PVC. 

Underhållsfritt uterum

Ett uterum klätt med PVC-fönster och dörrar är inte bara vackert, det kräver inget underhåll. Alla med gamla träfönster vet att det behöver ses över med jämna mellanrum. Det måste slipas, målas om och kittas lite då och då.

Det enda som behövs göras är att torka av fönstren med en trasa och olja in beslagen någon gång. Fönstren behövs bara torkas av med ljummet vatten vid behov. Dessa PVC-fönster kommer att se nya ut i år efter år.

Sätt in skjutdörrar

Det är populärt att kombinera inglasningen av uterummet med snygga och ljusa skjutdörrar för att passa in rent designmässigt. Det ger ett snyggt och elegant intryck på uteplatsen men även även mer yteffektivt. Det är betydligt lättare att inreda när man slipper ta hänsyn till dörröppningarna. Man kan ställa en stol eller soffa precis intill en skjutdörr.

Ta in experthjälp

Kontakta en expert och diskutera dina behov och önskemål. Deras erfarenhet kommer att ge dig värdefulla tips och råd om hur du ska gå till väga. Det finns aktörer som är specialiserade på skjutdörrar till uterum. Att sätta in glaspartier och snygga skjutdörrar kommer att göra att familjen får ett nytt rum att umgås i. Året runt.

Om man väljer PVC-material för inglasningen får man underhållsfria ytor och hög isolering. Dessutom är PVC mindre känsligt mot skador och repor och kommer att se ut som nytt under många, många år framöver.

Idel fördelar med PVC

PVC-fönstren har på senare år ersatt vanliga glasfönster och dörrar i många villor och lägenheter tack vare sina unika egenskaper. Lägg därtill ett billigare pris och mindre underhåll så är det kanske inte så konstigt.

Det finns även fler ekonomiska fördelar än priset, nämligen dess mycket bra isolerande egenskaper. Denna miljövänliga och lättskötta variant på skjutdörrar passar utmärkt till uterum och altaner.

9 Jun 2019