Nytt badrum i Danderyd

Är tiden inne för att göra en komplett renovering av badrummet. Du är inte ensam, många passar på att fräscha upp badrummet nu till våren. Att äntligen få det där moderna och funktionella badrummet man drömt om länge. Att få bort det där trista och gamla kaklet, byta till ett nytt vackert golv istället för den gamla våtrumsmattan anno 1997.

Tänk på detta innan du börjar

Vad ska man tänka på då? För det första behöver man inte bygglov utan det är bara att sätta igång så fort planeringen är klar. Går det att göra själv? Om du själv är hantverkare - ja! Annars bör man ta hjälp av en erfaren hantverkare då det är ett stort och svårt projekt om man inte har någon erfarenhet.

Det är många krav och regler man måste följa när det gäller badrum. Detta är för att det är ett  ytterst känsligt område på grund av allt vatten och vvs. Man behöver våtrumsbehörighet och följa branchens riktlinjer för att försäkrnigsbolagen ska godkänna arbetet och att försäkringen ska gälla.

Anlita hjälp med renoveringen

Det är tryggt att anlita en seriös entreprenör. Be om offerter från olika aktörer och jämför. Fråga om de har alla behöringheter som krävs. Goggla gärna på firman för att se att det inte finns en massa klagomål. 

Har du problem med uppkomna fukt- och vattenskador? Då behöver badrummet noggrant besiktas av fackman för att se vilka åtgärder som krävs. Det kan bli tal om att riva upp väggar och golv för att sanera.

Det vanligaste stället där det uppkommer skador är otäta golvbrunnar. Det gäller att ha en golvbrunn av hög kvalitet och att den är rätt monterad. Det ska också vara rätt lutning från golvet till brunnen så vattnet leds rätt.

Ventilation är oerhört viktigt. Ett badrum blir väldigt varmt och fuktigt i samband med dusch och bad. Det är alltid bra att öppna eventuella fönster efteråt. Om det inte finns måste man satsa på en effektiv ventilation för att lsippa framtida problem. Det finns bland annat automatiska system som sköter ventilationen själv vid behov.

Vad kostar det?

Det är svårt att svara på eftersom det alla renoveringar är unika och såklart blir det dyrare om man måste sanera efter fuktskador. Man får räkna runt 100 000 kronor men det kan kosta hur mycket som helst. Man kan också utnyttja ROT-avdraget vilket ger ett 30 % billigare pris på arbetskostnaden.

Så nu är det bara att sätta igång med renoveringen! Om du letar efter en erfaren och kompetent hantverkare som ska utföra din badrumsrenovering kan du besöka denna sida för mer information: www.badrumsrenoveringdanderyd.com.

26 May 2019