Ordentligt fönsterbyte i bostadsrättsförening

Något som verkligen uppskattas i en bostadsrättsförening är när saker sker ordnat och noggrant. Det gäller även vid enklare projekt, som vid fönsterbyte.

Är det dags att byta fönster i er bostadsrättsförening? Då gäller det att ni har att göra med ett företag som har erfarenhet av just det. Att jobba tillsammans med en bostadsrättsförening kräver att kommunikationen måste vara extra tydlig. Vid ett fönsterbyte bostadsrättsförening behöver alla vara väl medvetna om vad som ska ske, hur mycket det kommer att kosta och när det ska ske.

Det börjar därför med en statusinventering. Det betyder att alla fönster måste undersökas för att se vilket skick de är i, så att ni sedan kan få ett korrekt förslag om vilka åtgärder som måste tas. Ibland räcker det med lättare renovering av fönstren, och andra gånger är det dags att investera i nya.

Fönsterbyte i er bostadsrättsförening är verkligen en investering

Visst kan det kännas som en onödig utgift. Fönstren har ju inte trillat ur väggen ännu! Men de kommer att göra det, om ni inte håller efter dem. En fastighet som får förfalla kommer att kosta dyra pengar. Ni som finns i bostadsrättsföreningen håller väl ändå med om att det är bättre att spara tusentals kronor genom att byta fönstren i tid?

Nödreparationer kan snabbt dra iväg i priset. Så gör en statusinventering för att se vad som är fallet med era fönster. Sedan kan ni ta ett välinformerat beslut om vad som ska göras, där alla inblandade kan känna sig nöjda med att ha ökat värdet på fastigheten.

Fönsterbyten i bostadsrättsföreningar kan du läsa mer om på denna sida: fönsterbytebrf.se

15 Jul 2023