Plats för kontraster i årets inredningar

I år fortsätter de inredningstrender som vi såg mycekt av förra året. Det generella som vi kan säga om årets inredningstrender är det att det färggranna fortsätter att dominera i inredning. I år kommer vi att se ännu fler kontraster och att vi kommer att ge plats åt kontraster i inredningen, såsom en möbel i rött eller svart. Färgen på tapeter fortsätter i liknande stil som under förra året; pastellfärgerna fortsätter att dominera. Inredningen kommer att fortsätta ha naturen som tema; trä, strå och stenmaterial fortsätter vara populära.

70-talet är tillbaka i inredningen

Vi ser en hel del av trevliga inredningsdetaljer som var populära under 1970-talet. Det ombonade är tillbaka. Borta är allt sparsmakat och "rena" ytor, det vill säga tomma ytor. I stället ser vi många textilier, prydnadsföremål och annan inredning som var populära under 70-talet, som att hänga upp vackra, dekorativa tyger på väggarna, eller gardiner som hängs upp i taket och får skilja av ett rum. Vi ser även många trä i inslag i inredningarna. Det är inte helt ovanligt att trä en hel vägg i träpanel, som exempel. Vi ser även köksskåp, helt i trä med träet som dominerar utseendet. Liksom stora bord i trä. De torkade växterna kommer också tillbaka, medan det rosa fortsätter att dominera i inredningen. Det kommer inte vara helt ovanligt med en rosa fondvägg, till exempel, eller hela rum som är rosa.

Gult och grönt är skönt

De gula och gröna färgerna kommer tillbaka i inredning, om man ska tro inredningsmagasin och experter inom inredning. För att nämna ett exempel ser vi färgleverantörer som Alcro som sljer väggfärg i ljusgrönt och ljusgult och danska inredningsföretaget Hay som säljer ljusgula sängöverkast. Hrä ser vi även att keramikföremålen är populära på nytt. Ochde får mycekt gärna se hemmagjorda ut, med egna buckligheter och ojämna ytor. Vi ser även att de ombonade sofforna är populära och flera textilier som matchar soffan i vardagsrummet.

Fördelar med att anlita proffsiga målare

Det är stor skillnad mellan att göra det själv och att anlita proffsiga målare som kommer och gör ett gediget arbete med väggar och golv. Om du anlitar en proffsig målare kommer den hantverkaren att kunna ge dig inredningstips och tipsa om vilka slags material som passar just i ditt hem. Det är målare som då följer med i nyheter av olika slags inredningsmaterial och färger. Här kan du läsa mer om hur du kan anlita målare i Göteborg på: målaregöteborg.biz.

10 Feb 2019