Rörmokare rensar upp på Södermalm och räddar (förmodligen) världen

Både råttor och rörmokare trivs på Södermalm. Men vad har de två med varandra att göra? Och vem blir skyldig till nästa pandemi? Läs vidare för att få svar!

Råttor gillar Södermalm. Det är inte en samhällskommentar – råttor gillar nästan alla städer och stadsdelar. Det kan dessutom ha varit så att råttorna gillade Södermalm lite extra en gång i tiden, när Södermalm var smutsigt och fattigt. Det är lätt att tänka sig hur de små gnagarna kunde härja fritt som de ville.

Råttor trivs där vi människor trivs och de frodas i de miljöer som vi skapar. Det har ibland orsakat dödliga epidemier, även om man inte kan skylla den senaste pandemin på dem. De är både smarta och sociala djur som nuförtiden tar sig runt i staden med hjälp av våra avloppssystem.

Rörmokare kan hindra nästa pandemi från att bryta ut

Behovet av rörmokare är stort på Södermalm. Framför allt skulle läckage och stopp orsaka katastrof, med tanke på hur tätbefolkat området är. Men bristfälliga VVS-system leder även till att råttorna tar sig lite väl stora friheter. Om man inte ser efter sina rör kan man få extra husdjur hemma.

Därför är det viktigt för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare på Södermalm att ständigt se över sina avloppssystem med hjälp av kunniga, lokala rörmokare. Råttproblem är inte ett problem som man vill ha. Man vill inte orsaka en ny pandemi med epicentrum på Södermalm när vi har tagit oss ur den senaste.

4 Aug 2023