Så förlänger du takets livslängd

När det kommer till tak är det en lång hållbarhet som är det viktigaste. Att taket håller för regn, och annan nederbörd är ju väldigt viktigt. Det gäller även att taket håller mot alla slags väder. Taket är det som tar emot dert mesta som kommer ner från himlen och all slags väder som tar tag i huset och ibland rasar mot det. Taket är det som ska hålla mot all slags väder. Därför är kvaliteten på taket bland det viktigaste när du ser över ditt hus. Därför går vi igenom vad du som villaägare kan göra för att stärka takets konstruktion.

Se till att taket håller så länge som möjligt 

Tar du hand om ditt tak kan du förlänga taket med många år. i Bästa fall kan det hålla i 50-60 år. Det är därför viktigt att du gör några saker för att taket ska hålla så länge som möjligt. Att kontrollera det borde ingå i din procedur minst en gång per säsong. Om du ser över ditt tak så pass ofta kan du se till att förebygga läckage in i husets konstruktion. Att få vatten- och därpå följande fuktskada, är inget som någon villaägare vill utsättas för.

1. Måla om taket

Att regelbundet måla om tak är viktigt, då ommånlningen innebär att taket får en ny yta. Med den nya ytan, håller taket mot nederbörd allt eftersom tiden går. Det är både snyggt, och hållbart fär taket att få en ommålad yta. Det viktiga är ju att man målar med rätt slags målarfärg, och det bör en byggare som kan tak, känna till. Det är då en färg som skyddar etra mot korrosion och rost.

2. Renovera taket

När man målar om tak, bör man samtidigt konotrollera om det finns någon del av taket som bör bytas ut. Att renovera taket regelbundet är viktigt då det gör att taket håller för mycket längre tid. Serrt du snabbt någon skada på taket och åtgärdar det, ser du till att skadana inte blir större och renoveringen blir så mycket större. Det viktiga är att se efter där skarvarna på taket finns. Till exempel om du har en skorsten på taket, bör du framföra allt se efter skador just i skraven mellan skorstenene och ersten av taket. liksom i skarvarna, där det finns oregelbundenheter.

3. Lägga om taket

Ser du till att lägga om taket med regelbundenhet, ser du samtidigt till att det inte pstadkomemr någon skada på villan i stort. De felsta försäkringsbolag har redan tröttnat på att ersätta för skador som komemr från taket. Som villaägare gäller det dels att läsa igenom försäkringsbrevet som du har när det komemr till din villa. Och titta igenom ditt tak med stor noggrannhet.

Vill du måla om ditt tak i Stockholm? Läs då mer här.

7 Jan 2019