Sanering av bostad i Linköping

Ska du flytta in i en lägenhet men finner den både vanskött och osund kan du begära sanering. Kanske chansar hyresvärden på att du godtar den ändå, men då kan du kräva att den saneras först.

Eftersom det är ont om lägenheter är det lite säljarens marknad, och hyresvärden vill hyra ut den snabbt. Har du blivit erbjuden en lägenhet i Linköping med perfekt läge och vettig hyra, så är det klart att du vill ha den. Så kommer du dit och får en smärre chock. Den är visserligen tömd och ser städad ut, men det luktar inpyrd rök, urin eller sopor, och du känner dig besviken och vill inte flytta in i den doften. Det är mycket möjligt att det finns mycket smuts gömd i golvbrädor eller under listerna, och i vilket fall som helst behöver lägenheten saneras.

Rätt rengöringsprocedurer

En saneringsfirma arbetar professionellt och vet hur rengöringsprocedurer ska gå till. De har sett det mesta av mänsklig misär och de har rensat och sanerat så mycket att de har expertkunskaper inom området. De har rätt medel och skyddsutrustning. En hyresvärd gör klokt i att anlita dem innan nästa hyresgäst flyttar in, så att lägenheten blir beboelig. Ibland kan det finnas fula fläckar också som inte är så lätta att tvätta bort. Det förekommer att hyresvärden vill bagatellisera det, men ska man bo i en lägenhet är det ingen kompensation att hyran är låg om det är otrivsamt där. Kanske behöver det först saneras och därefter målas och tapetseras. Läs mer om sanering på denna hemsida: saneringlinköping.se/

11 May 2021