Sänk dina energikostnader med bergvärme

Bergvärme är ett miljösmart och hållbart alternativ om du vill sänka dina energikostnader. Det är en säker källa till energi och systemet med bergvärme är i princip underhållsfritt.

Funderar du på vilken energikälla du ska satsa på? Ja det kan vara svårt att bestämma sig men här kommer tips till dig som har bergvärme i tankarna. Systemet med bergvärme är mycket smidigt eftersom det i princip sköter sig självt och du kommer att ha en källa till energi året runt. Det är en säker källa till energi som bygger på att ta tillvara på solens energi i berggrunden. Fördelarna med bergvärme är många och en är att den kommer att sänka din energikostnad i hemmet. Att installera bergvärme är dyrt eftersom du måste borra ett väldigt djupt hål för att nå berggrunden men du kommer att tjäna på det långsiktigt.

Alla hus ser olika ut och det är bra om du innan tar hjälp av proffs som kan hjälpa dig att räkna på din energiförbrukning för att uppnå bästa resultat. Med rätt förutsättningar och beräkningar så kan du spara in hela 80 procent med bergvärme installerat. En ny trend är att installera både bergvärme och solceller i kombination. Då kommer solcellerna generera el som behövs för att hålla igång värmepumpen som ger huset värme.

Hur fungerar det med bergvärme?

Att installera ett system med bergvärme kräver att du borrar ett hål som är 100 - 200 meter djupt för att komma ner till berggrunden. Det är i berggrunden som det ligger lagrad solenergi som man tar tillvara på för att ge ditt hem värme. Solenergin transporteras från berggrunden och till din värmepump där den omvandlas till värme i ditt vattenburna system som sedan går ut i huset. Du kommer att få varmvatten i kranen och värme i ditt hus. Bergvärmen sköter sig självt och det som kan behöva ses över ibland kan vara värmepumpen. När du väljer värmepump så är det bra om du tar hjälp av någon som är erfaren och kan anpassa rätt system till ditt hus.

Klimatsmart energi

Om du väljer att installera ett system med bergvärme så kommer du att sänka dina energikostnader. Utöver detta är en annan uppenbar fördel att det också är ett klimatsmart val. Du tar tillvara på naturlig energi från solen som annars skulle ligga där till ingen nytta. Och att ta klimatsmarta val är något vi alla bör göra. Vi rekommenderar att läsa mer på denna hemsida: https://www.brunnsborrningnorrtälje.se

27 Apr 2020