Se att luften är duglig med en OVK besiktning i Göteborg

Det finns olika bestämmelser kring hur ofta man ska göra en OVK besiktning i olika byggnader. Den är viktig att göra och det finns proffs i Göteborg som gör den

Det är roligt hur vi människor funkar, vi har höga krav på vår vardag. Vi ska äta bra och närproducerade saker, helst av allt ska de vara EKO-behandlade. Vi tänker på vilket smink, eller vilka ansiktskrämer man använder sig av, för det måste vara bra för huden. Vi tänker på kläderna vi har på oss.

Allting spelar roll och man tar det på stort allvar, men en sak glömmer allt för många bort. Det är att kontrollera så att luften är bra. Medan du har gått och köpt dyra, fina och bra saker för att göra både dig och miljön en tjänst, så glömmer du helt bort något av det viktigaste, att se över ventilationerna.

Det är krav på OVK besiktning i Göteborg

Ventilation bör det finnas i varenda byggnad och den är något man bör kontrollera med jämna mellanrum. För byggnader som sjukhus, skolor, lägenheter så finns det bestämmelser om att göra OVK besiktning. Det innebär att man kontrollerar så att hela systemet i byggnaden har fungerande ventiler.

En OVK besiktning får bara göras av de som har befogenhet att göra det. I Göteborg hittar man människor som kan göra denna besiktning. Det finns regler kring hur ofta man ska göra den, det kan variera beroende på vad för typ av byggnad det är. Läs mer om OVK besiktning på denna hemsida: ovkbesiktninggöteborg.se

4 Nov 2022