Se ditt eget hus ur någon annans synvinkel

Hur mycket är ditt älskade hus värt? Ibland bjuder mäklaren på en överraskning. Inte endast adressen avgör. Skicket, stilen och standarden i din bostad ger en vink om hur köparna tänker.

När är det läge att sälja bostadsrätten eller huset? Det är en väldigt bra fråga som det är svårt att svara på. Ibland ändras marknadsläget snabbt, ibland är det långsamma förändringar som gör det lite lättare att förutspå framtiden. Eftersom det på senare år har byggts mycket nytt i Storstockholm och i kommuner som Sundbyberg och Solna har utbudet ökat. Samtidigt är det en stor efterfrågan på äldre bostäder också. Alla vill eller kan inte bo i nyproducerat. Dessutom är det inte bara matematik och plus och minus som avgör. De flesta människor vill också ha en go känsla för objekten och den gata det ligger på. Vad kan du locka med? Svaret kan komma med en överraskning.

Nyckel med ett hus i handen

Din barndom och dina barns

Det är ganska vanligt att saker och ting omvärderas när man blir förälder. Detaljer som man inte funderat över som ung kommer i fokus. Många vill ge sina barn de som man själv hade som liten. En del saker är praktiska, som närheten till lekplats och förskola, men också vilken typ av natur och omgivningar som du kan ge dina barn. Vill du ha nära till vatten, eller är skogen din cup of tea? Gillar du en lantlig känsla med kor och ängar, eller fantasieggande gator och gränder? Det är väl investerad tid att lära känna sin stad och även nya områden, kanske våga sig på att åka lite längre ut från de centrala delarna?

Vad är attraktivt med din bostad?

Även om det inte är aktuellt just nu att byta bostad, kan det vara intressant att få en uppfattning om prislappen. Ta hem en mäklare som får göra en bedömning. Det är många faktorer som samspelar och kanske blir du överraskad över resultatet? Några basala förutsättningar är förstås läget och hur väl kommunikationerna fungerar. Å andra sidan kan storleken på din lägenhet vara åtråvärd för en särskild målgrupp. Kvadratmeterpriset varierar mellan gator och stadsdelar, men även skicket och stilen på din bostad kan vara lockande för somliga. När du har fått en siffra att utgå ifrån blir det enklare att räkna på om det lönar sig med en badrumsrenovering innan försäljning, eller om det är smartare att vänta ett tag till. Läs mer på denna sidan: https://www.sundbybergmäklare.se

16 Mar 2020