Se till att ditt hus har det torrt om fötterna

Är det snösmältning igen och du har återigen fått en stor sjö vid ena husknuten? Då kan det vara dags att se över din dränering, för att undvika stora skador och betungande utgifter.

Du har säkert hört talas om dränering, men är kanske inte riktigt säker på vad det handlar om. Att det är besvärligt, tungt, dyrt och en stor åtgärd är en vanlig föreställning. Men att det är så pass viktigt för ett hus, är inte alla helt medvetna om. Med en dålig dränering riskerar du inte enbart att döda dina växter och få en vattensjuk gräsmatta. Du riskerar även att få stora skador gällande röta, mögel och andra typer av fuktskador i ditt hem och på din grund. Detta gäller antingen du finns i Stockholm eller i övriga landet.

Hur en dränering utförs

Syftet med en dränering är att leda bort vatten från en plats till en annan, och på vägen däremellan sprida ut vattnet pö om pö. Lättast görs det genom att använda sig av rör som har små hål, vilka skapar den spridningen som man önskar sig. Men för att få en fungerande dränering krävs även att du har fall från huset. Annars kommer vattnet snarare att rinna mot din husgrund än från den, och då har du satt dig i en ännu värre sits. Är du orolig för att dräneringen kommer att bli dyr? Då går det att boka en dränering i Stockholm till fast pris.

13 May 2021