Ser fasaden tråkig ut? Anlita en firma för fasadrenovering

Att göra en fasadrenovering på huset är en av de saker man göra som förändrar husets utseende mest. På de allra flesta hus täcker fasaden helt enkelt så mycket huset att en renovering av densamma skapar en riktigt stark effekt.

För att göra en fasadrenovering krävs det dock vissa förkunskaper, känsla och erfarenhet. Det här gör att de allra flesta anlitar en firma istället för att försöka sig på att göra det själv. Att hitta en firma som gör detta är dock inte alltid det enklaste. Nedan följer några tips:

Använd dig av en offertsida

Att använda sig av en offertsida är ett mycket effektivt sätt att komma i kontakt med firmor i ditt närområde. På dessa sidor kommer man vanligtvis direkt till ett fält där en uppdragsbeskrivning kan fyllas i. En uppdragsbeskrivning bör göras så detaljerad som möjligt. Genom att skriva det du behöver hjälp med så utförligt som möjligt, ökar det chansen att firmorna kan svara med en så precis uppskattad offert som möjligt.

Efter att du har fyllt i uppdragsbeskrivningen, brukar du även få fylla i var jobbet ska utföras (t.ex. ”Stockholm 117 38” samt adress).

Fördelarna med att använda sig av en offertsida är många. Till exempel behöver man inte ringa runt från firma till firma för att begära in offerter, och ge en uppdragsbeskrivning om och om igen. En annan fördel är att offertsidorna ställer vissa krav på firmorna för att de ska få vara med. De mest oseriösa aktörerna är det alltså osannolikt att stöta på genom en offertsida.

Sök på nätet

Något som många gör, troligtvis majoriteten, är att helt enkelt söka på nätet efter en dylik firma. Bor man i till exempel Stockholm, kanske man söker på ”fasadrenovering Stockholm” eller liknande fraser. Det här är mycket effektivt såklart.

Däremot kommer det med vissa faror. Man bör inte bara anlita första bästa firma som dyker upp. Man bör alltid göra vissa efterforskningar kring firman. Till exempel kan man använda fraser som ”fasadrenovering Stockholm (firmans namn)” följt av ”recensioner”. Om det ännu inte finns några omdömen, kan man istället ringa till firman och be om referenser.

Hör runt med kompisar och bekanta

Något annat som kan vara mycket effektivt, är att helt enkelt höra runt med sina kompisar och bekanta. Det här sparar dig även en del tid, då du slipper göra samma efterforskningar kring firman, som om du skulle hitta den via en sökmotor. Givetvis beror det dock på hur mycket du litar på vännen som rekommenderar en firma. Är det en hantverkare som rekommenderar en viss firma för fasadrenovering, kan du säkerligen gå efter rekommendationen.

Om du inte orkar ringa runt och knacka dörr, kan en idé vara att helt enkelt använda dig av dina sociala medier. Kanske märker du att du har en gammal bekant som jobbar med just fasadrenovering? I sådana fall har du kanske turen att få en riktigt bra deal.

Här kan du läsa mer om fasadrenovering: http://www.fasadrenoveringstockholm.net/.

12 Feb 2017