Skapa ditt drömhus tillsammans med en snickare

Det går alltid att förändra och det går nästan alltid att skapa sina drömmars hem. Det man däremot ska säga är att drömmarna i fråga ofta måste modifieras lite längs vägen. Dels så handlar det om en ekonomisk fråga.

Alla har inte råd att skaffa det där badrummet med marmor som bas gällande material, alla har inte råd att bygga ett helt nytt kök och alla kanske inte har råd att addera de dyraste möblerna. Dels så handlar det även om rent byggnadstekniska frågor. Det vill säga - är det ens möjligt att förändra ditt hus enligt de drömmar du har, eller är det byggnadstekniskt omöjligt att göra så?

Vår poäng är följande: oavsett vilken budget du har så kan du komma ganska nära dina drömmar genom att anlita en snickare och en snickare kan förhindra dig från att genomföra ödesdigra misstag. Vi förklarar:

Stram budget - låt en snickare trolla med knäna

Rätt snickare kan i många fall liknas vid en trollkarl. Det går att hitta lösningar som är betydligt billigare och man kan i många fall välja att bygga med annorlunda material än vad man tänkt sig från början - och därigenom få ett lägre pris; men i stort sett samma effekt. Det gäller oavsett om det handlar om exteriöra förändringar eller om interiöra sådana.

Gällande inredning och sådana saker så kan man med fördel anlita en snickare för en bortglömd detalj: att platsbygga saker och ting.

Många ger upp för lätt. Du kanske inte fick plats med den där större bokhyllan i vardagsrummet i din lägenhet i Stockholm; din hall kanske var för liten för den där bänken som du alltid velat ha och så vidare? Ja, men det kan vara möjligt att “låna” designen från dessa och bygga en unik lösning? En snickare är expert på att platsbygga möbler och interiöra lösningar för varje typ av hem. Dessutom med billigare material såsom exempelvis plywood eller MDF.

Ta hjälp av snickare vid husköpet

Ett program som blivit en riktig följetong handlar om par som köper/bygger nya hus och där man som tittare får följa deras resa. Programmet heter Husdrömmar och sänds på SVT. Programmet leds av Pernilla Månsson Colt och av den kände arkitekten Gert Wingårdh. Det finns några talande saker i varje program och i varje pars personliga resor.

  • Det tar tid att bygga: För många så handlar det om att bygga utan snickare och komma undan så billigt som möjligt. Det är ingen dum tanke, men för många så innebär det att man står med ett projekt utan något ljus i tunneln. Man tar sig vatten över huvudet. Det är lättare att bygga ett hus i huvudet än vad det är då man väl står där med hammaren i handen.
  • Det kostar mer pengar. En budget som hålls i samband med ett husbygge eller en omfattande renovering är att anse som unikt. Även om man planerat in i minsta detalj så tillkommer alltid olika kostnader. Det kan man som tittare definitivt ta lärdom av. >/li>
  • Det blir fel.
  • Ett talande exempel handlade om ett par som köpte sitt drömhus. Allt var klart; de hade betalat och de stod redo att flytta in - först skulle man bara riva en vägg och höja taket lite för att få ett loft samt en mer öppen planlösning. Där gick man bet. Huset var inte möjligt att förändra på detta sätt rent byggnadstekniskt. Rådet - och det som etsat sig fast - är att man alltid ska ta med en snickare vid ett husköp. Denne kan avgöra om drömmarna är möjliga att förverkliga eller om det handlar om omöjliga visioner. Ett husköp är den största affären man gör i livet - speciellt i Stockholm - och där kan en snickare förhindra ett riktigt kostsamt misstag.

Läs mer om vad en snickare kan hjälpa dig med: http://www.stockholmsnickare.nu.

6 Dec 2018