Solceller fungerar väldigt effektivt i Falun

Drömmer ni om att slippa tänka på elpris och höga elräkningar? Med solceller på taket kan man producera sin egen el och även sälja överskottet vidare. Här kommer några tips för er i Falun.

Med egna solceller på taket kan man producera miljösmart el och i stort sett bli självförsörjande. Då slipper man tänka på elpris och elkonsumtion, samtidigt som man hjälper till i den gröna omställningen. Sveriges långa, ljusa sommarmånader lämpar sig dessutom särskilt bra för solceller och inte sällan producerar man då mer el än vad man själv kan göra av med. Men då kan man sälja överskottselen vidare till elbolaget och på så vis även tjäna pengar. Då känns det också bättre de vintermånader då solcellerna inte kommer upp i den produktion man behöver och man måste köpa el.

Man kan få skatteavdrag för att installera solceller

Är man intresserad av att installera solceller i Falun på sitt hus eller fastighet ska man kontakta ett företag som är experter på solenergi och solceller. Har man riktigt stora takytor har man goda möjligheter att producera mycket el och även sälja den vidare. Men det går också att sänka sin elräkning med endast ett fåtal solceller på garaget eller sommarstugan. Det kostar givetvis att installera solceller och det kan därför vara bra att också jämföra kvalitet och livslängd mellan olika tillverkare. Men Sverige är också mitt inne i den gröna omställningen och man kan få skatteavdrag för att installera solceller. Avdraget gäller privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

27 Feb 2022