Sollentuna-företag satte upp markiser

När solen ligger på hela dagen kan det bli väldigt varmt inomhus. För att inte tala om att det kan bli väldigt ljust. För att stå ut behöver man markiser enligt en butiksägare i Sollentuna.

Klara var överlycklig när hon kom över den lilla butikslokalen i centrum. Läget var perfekt och massor av människor skulle lockas in i hennes blomsterbutik när de passerade. All inredning kom på plats och blommor i alla färger och former köptes in.

Första gången solen störde henne var redan första veckan. Det var en vacker dag och kunderna kom i en strid ström. Under en del av dagen hade hon ursäktande tagit på sig ett par solglasögon för att kunna se siffrorna på kassaapparaten då solen lyste rakt in där hon stod. Disken flyttades och det blev bättre men det dröjde inte länge innan det blev olidligt varmt, något som vare sig hon eller blommorna gillade.

Markiser stoppade värmen

En dag fick hon nog och ringde upp ett företag som sålde markiser i Sollentuna. De lovade att komma nästa dag för att se vad de kunde hjälpa henne med. När företagets representant kom hade han med sig lite förslag. Hon fastnade för en markis som var rundad och skulle se fin ut över hennes fönster. Kunde hon kanske få sitt butiksnamn tryckt på? Han lovade att det skulle de ordna.

När markisen var på plats stod hon och beundrade underverket. Nu kunde hon till och med ställa ut blommor i skuggan av markisen. Det skulle bli ett bra dragplåster. Läs mer om markiser på denna sida: https://www.markisersollentuna.se/

 

 

15 Jan 2022