Solskydd för uteplatsen

När man sitter på en uteplats och vill undvika den gassande solen behövs det solskydd. Parasoller i all ära, men de blåser lätt sönder. Här finns tips på bättre alternativ till solskydd!

Att gå ut och sätta sig på uteplatsen en stund med näsan mot solen, en kopp kaffe i handen och tanka d-vitaminer – det är dagens bästa mindfulness-stund! Tänker man sitta en längre tid på altanen vill man gärna sitta i skugga. Ett tips för att få en bra skugga är att investera i ett bra solskydd.

Det finns olika typer av solskydd man kan använda på en uteplats. Parasoller är bland de första solskydden de flesta införskaffar då parasoller inte kräver någon montering. Dock är det lätt hänt att parasoller blåser iväg i hårdare vindar och går sönder. Satsa istället på ett mer hållbart solskydd, det blir billigare i längden!

Sol, väder och vind

Ett solskydd som är fastmonterat och kan sitta uppe året om oavsett årstid är en markis. Även vid en lågt stående vintersol kan man ha behov av markisen. Man kan också till viss del vindskydda markisen om man bor i ett blåsigt område genom att använda extra stag. När det gäller väta är ett lätt sommarregn okej men vintersnö blir för tungt och man riskerar att bryta markisarmarna.

När man letar efter markiser i Norrtälje finns det bra leverantörer som har lång erfarenhet och kunskap inom solskyddsområdet. Det gör att man tryggt kan anlita dem och veta att man får det bästa solskyddet anpassat efter uteplatsen.

14 Dec 2020