Stopp i avlopp kan ställa till problem

Att få stopp i avlopp är aldrig roligt och om det händer kan du behöva hjälp. Det kan du få om du kontaktar ett erfaret företag som är kunniga inom VVS.

Du kanske själv har varit med om att det blivit stopp i diskhon eller i tvättstället i badrummet. Det är väldigt lätt hänt då det kan fastna hår, fett, hushållspapper och annat skräp i avloppet. När det blir stopp i ett avloppsrör kan det börja lukta väldigt illa.

I en del fall så kan du med olika metoder lösa problemet själv, men om det inte går så måste du anlita professionell hjälp. Det finns företag som åtgärdar stopp i avlopp både snabbt och effektivt. Kunniga och erfarna yrkespersoner kan även utföra rörinspektioner och stamspolning med högtryck.

Undvik stopp i avlopp – tänk på vad du spolar ner

Brukar du tänka på vad det är som du spolar ner i vasken i köket eller i tvättstället? Väldigt ofta så åker det ner allt möjligt som inte borde hamna i avloppet. Några saker som inte hör hemma där är bland annat matolja, bommullspinnar och papper. Något som har ökat problemet under de senaste åren är kemikalier i tvål och tvättmedel.

Du kan undvika problem i avloppsrören om du är noga med vad som hamnar där. Tänk efter ordentligt om det kan orsaka stopp innan du spolar ner någonting. Om du trots allt får stopp i ditt avlopp så finns det moderna och miljövänliga spolbilar som kan komma till undsättning. Läs mer om stopp i avlopp på denna sida: stoppiavlopp.nu

10 Jun 2022