Trapphusrenovering en viktig investering

För bostadsrättsföreningar är ett välskött yttre viktigt. Finns det stora behov av trapphusrenovering kan det påverka möjligheter till försäljning av bostad.

Bostadsrättsföreningen hade funnits i många år och hade haft det riktigt tufft. De hade ibland varit tvungna att acceptera försäljning av lägenheter till tvivelaktiga personer. Något som inte var till fördel för föreningen. Det drog ner priserna och gjorde att många av bostadsrättsägarna inte vågade investera i saker som nya kök och badrum.

Tiderna hade förändrats och de som numera bodde i husen var bra bostadsägare som hade ett genuint intresse av hur det gick för föreningen. Fortfarande var det svårt att sälja lägenheterna. Men nu berodde det inte på dem som bodde där utan mer på att huset var slitet och i stort behov av att piffas upp ordentligt så att utsidan matchade de mesta av insidan.

Dags för trapphusrenovering

Efter att ha hört rykten och fått direkta bekräftelser var anledningen, som de egentligen visste, att husets trapphus luktade ingrott och gammalt. Trappstegen var fula och dörrarna katastrofala. Väggarna hade inte målats på länge och var smutsiga. Det stod även massor av saker i entrén som inte borde vara där alls.

De klubbade igenom en renovering som startade så snart de hittat ett bra byggfirma likt storkhousing.se. Tillsammans med bostadsägarna hade det bestämts om sten till trappor och vilken färg väggarna skulle ha och deras trapphusrenovering sattes igång. Resultatet blev häpnadsväckande och plötsligt fanns inga saker i entrén längre. Lägenheterna såldes till högre pris och äntligen såg de bättre resultat.

16 Jul 2023