Trygg försäljning med besiktningsman i Stockholm

En fastighetsaffär innebär ett stort åtagande för både säljare och köpare. Kraven är höga. Som amatör har man svårt att få överblick. En besiktningsman i Stockholm ger råd och hjälp.

Arbetar man inom fastighetsbranschen lär man sig snart att detta med besiktningar är viktigt. Det finns en lång rad olika typer av besiktningar som ska utföras vid olika tillfällen. Det är helt annorlunda att vara privatperson. Antagligen händer det relativt sällan att du köper eller säljer en bostad. Allt som ska fungera och passa då är ganska överväldigande och måste ändå tas hand om.

Det är där du räddas av din besiktningsman. Både säljare och köpare har ansvar när det gäller att undersöka om fastigheten har brister och fel. Ett rasat tak är enkelt att se för alla men hur upptäcker du en fuktskada under ett stengolv eller påväxt i vindsutrymmet?

Säkert köp med besiktningsman

Dolda fel är just – dolda. Ditt säkra alternativ är därför besiktningsmannen. Där har du expertisen som vet vad de ska titta efter, och var. En seriös byggkonsult gör en ordentlig genomgång av den aktuella fastigheten och skriver sedan ett protokoll som både du och mäklaren får ta del av.

Finns allvarliga fel som måste åtgärdas innan någon ens kan flytta in får du möjlighet att ta ställning till detta. Kanske behövs en prisjustering i din favör eller så kanske du rentav avstår. Säljare kan få tips och välja att åtgärda fel innan försäljning. Besiktning av fastigheter gagnar alla i längden. Mer om besiktningsman på denna sida: https://www.besiktningsmanistockholm.se/ 

21 Nov 2021