Vad du behöver veta om en glasfiberpool

Många svenskar har fått upp ögonen för pooler via amerikanska filmer där det ofta skildras häftiga poolfester med mat, musik och, förstås, bad. Det är dock sällan man tar steget; ofta fastnar drömmer kring en pool just vid en dröm och i många fall utan att man vidare undersökt möjligheterna att installera en sådan. Detta är synd, för visst går det att installera en pool och ha stor nytta av en sådan även i Sverige – och idag är det dessutom lättare och billigare än någonsin.

Många utgår från att främst tre stycken faktorer sätter käppar i hjulen kring installation av exempelvis en glasfiberpool – som fler och fler upptäcker storheten i runt om i världen – och dessa är följande: vintern, kostnaden, hållbarheten. Av den anledningen tänke vi svara på några av de frågor som utöver dessa kan komma upp i samband med att man funderar kring en glasfiberpool.

Håller en glasfiberpool i Sverige? Ja, en glasfiberpool är idag anpassad även med vår vinter i åtanke och genom att man idag bygger modeller med flera lager – där alla fyller stora funktioner – så kan en glasfiberpool ha samma långa livslängd som en pool placerad i exempelvis Spanien.

Vad kostar det att gräva för en glasfiberpool? Räkna med att du får betala ungefär 50.000 kronor för en glasfiberpool med måtten 6 x 3.5 meter. Här råder vi dig att kontakta flera markentreprenörer och ställa deras offerter mot varandra. Dessutom – se till att allt ingår i priset och att det inte tillkommer några extrautgifter.

Var ska jag köpa en glasfiberpool? Rådet här följande: välj en återförsäljare som har erfarenhet av branschen och som kan erbjuda dig tjänster som exempelvis hemkörning och – framförallt – installation av din glasfiberpool. Vidare så kan vi inte nog trycka på vikten av garanti. Även om, som vi sa, en glasfiberpool klarar vårt klimat så kan den gå sönder och här är garanti väldigt viktigt. Stirra dig inte blind på priset och på en billig återförsäljare; de håller ofta lägre klass.

Ska jag köpa någonting till min glasfiberpool? Ja, ett bra pooltak kan vara en – bokstavligt talat! – livräddare. Har du småbarn eller husdjur så kommer en glasfiberpool att skapa stor nyfikenhet och därför kan ett omslutande pooltak vara livsviktigt. Detta låser du enkelt då du själv inte vistas i närheten av din pool och detta ger en stor trygghet. Dessutom så stänger ett pooltak ute smuts, löv och annat skräp och besparar dig en massa tid för skötsel.

20 Oct 2017