Vad du bör tänka på när du ska lägga fiskbensparkett

Att lägga fiskbensparkett signalerar både estetisk smak och hållbarhet. Golvet är vackert och kommer, om det är lagt på rätt sätt och vårdas väl att skänka mycket glädje under flera år.

I vårt gamla Sverige brukade ett välvårdat parkettgolv med fiskbensmönster ofta signalera att detta var en familj som var väl bemedlad. Över- och medelklass hade oftast tillgång till de skickligaste golvläggarna och kunde unna sig ett snyggt golv som samtidigt var mycket hållbart. Än idag är fiskbensparkett ett populärt mönster på golv. Funderar ni på att lägga fiskbensparkett i ert hem så är det ett par saker man bör tänka på. Anlita alltid en erfaren golvläggare om du inte själv är en, för blir det fel från början kan du lika gärna börja om igen. Parkettgolv är hållbart men bara om det är lagt på rätt sätt.

Att lägga fiskbensparkett är ett jobb för den sanne experten

Viktigt är att bitarna ligger perfekt och alldeles tätt emot varandra hela vägen över hela golvet. En duktig golvläggare är medveten om problemen som kan uppstå om golvet är lagt på fel sätt och har erfarenheten som krävs för att ett tillfredsställande resultat ska uppnås. Funderar du på att ha ett genomgående golv av fiskbensparkett är det viktigt att tänka på att skydda golvet lite extra i köket. Parkettgolv tål inte mycket fukt, så ha gärna en skyddande fuktmatta under golvet. Se även till att alla vattenkopplingar är dragna av en behörig rörmokare för att undvika vattenskador på golvet.

12 Feb 2022