Välj rätt solskydd för ditt hus

Det kan kännas lite överväldigande att köpa rätt solskydd till sitt hus då det idag finns så oerhört många alternativ att välja mellan. Markiser kommer i många olika färger och modeller.

Dagens markiser är inte alls vad de en gång var. Om man tänker tillbaka på hur de såg ut förr så är det ingen hit, men de som tillverkas och säljs idag är hundra gånger finare och av bättre kvalitet. Det finns markiser som är enfärgade och markiser med olika mönster. De finns även i olika typer av utföranden som till exempel markiser speciellt anpassade för balkonger och uteplatser; så kallade balkongmarkiser. Har man en stor uteplats kan en så kallad terassmarkis vara passande. Vill man kanske även ha värmeskydd såväl som solskydd, eller bara det ena?

Val av markis

Med dagens alla valmöjligheter så få man verkligen ta sig tiden att fundera ordentligt innan man bestämmer sig för vilken typ av markis man ska sätta upp där hemma. Och var ska den sitta, över ett fönster eller kanske en stor balkong? Hur stort är området som den skall skydda och vilka färger och mönster vill man ha? Det är många som vill att markisens färg ska gå i samma ton som husets fasad. Man vill ju gärna känna att de passar ihop och att man är nöjd.

Markiser kan hålla i riktigt många år om de hanteras på rätt sätt. En eller två gånger om året är det till exempel bra om de tvättas av. Läs mer om markiser på denna hemsida: https://www.markiserlidingö.se 

21 Nov 2020