Välja förskola är viktigt för dig som har barn

Det finns en hel del parametrar som ska till för att du ska kunna välja förskola så det blir riktigt bra för alla inblandade. I första hand för barnet.

När du står med ditt nyfödda barn i famnen är det säkert inte vilken förskola som den lilla eller lille ska gå på, som du tänker på. Men ett, tu, tre är det dags och har du inte satt dig in i vad det innebär kommer du få det hett om öronen innan du valt den förskola du vill ha.

Den numera stora bebis du har hand om önskar du säkert allt väl och nu gäller det att titta på vilka kvaliteter du tycker är mest lämpliga för just ditt lilla barn. Vill du och din eventuella partner att det ska vara en ordinarie förskola eller en som är mer specialiserad är nog den första frågan du får ställa dig.

Välja förskola kan vara både roligt och stressande

Att välja den förskola du vill ha innebär inte alltid att ditt barn automatiskt får en plats där. Det kan av olika anledningar vara kö. Vissa förskolor praktiserar en regel att om man redan har ett syskon som går där har man förtur. Irriterande om du nu inte har några syskon till ditt barn där, men ack så skönt om du har det.

Du bör även ta med i beräkningen vad det innebär att ha en lång väg att gå till förskolan kontra att ha en kort väg. Det är något som kan ha stor betydelse när du ska iväg till förskolan en tidig, regnig och kall morgon. Kolla in dibber.se för mer information om förskolor.

5 Jul 2023