Varför inte prova kodlås till dörren?

Det är många nya finesser som man kan skaffa till sitt nya hus. Dels kan man skaffa sig helt och hållet intelligenta hus, med både kyl och frys som säger ifrån om någon ingrediens fattas, ventiler som ställer om sig när det är kallt, eller varmt utomhus. Sedan kan man dessutom skaffa sig nyckelfria lås så att barnen inte behöver stå utanför ifall de skulle tappa hemnyckeln. Istället för att öppna dörren med en nyckel, öppnar man den med en kod. Koden som man använder varje dag är svårare att "tappa bort" än en nyckel som är hur lätt som helst att antingen glömma bort att ta med sig, eller som man tappar någonstans. Till den dörren med ett sådant lås, kan man öppna antingen med kod, plastkort eller om man nu vill det, med nyckel. Så man kan själv välja hur man vill göra med ett sådant lås.

Man får en låssmed med dörren

Skaffar man sig en sådan dörr med ett sådant lås, får man även en låssmed "på köpet". Om man skaffar sig ett lås med låskod då kan man få service och tjänster av en låssmed på Södermalm som kommer ut om något skulle hända med låset. Skulle man behöva service akut och något skulle hända, kan man alltås bara ringa direkt till låssmeden om man behöver en tjänst akut. Då kan man få akut service av ett företag som har jobbat många år på Södermalm. Skulle man få ett lås som går i baklås, eller att man behöver någon annan service på de digitala låsen i ens hem, då behöver man få en låssmed som kommer ut akut.

Säkerheten är viktig i villor

Bor man i ett villaområde, som är utsatt för inbrott, då behöver man bra lås som håller mot inbrottsförsök. Vanliga lås är lätta att dyrka upp, om man vet hur man ska göra. Det finns särskilda lås som inte går att dyrka upp om man inte har avancerad utrustning med sig, men sådan utrustning syns på långt håll, då man går in via en annan väg. Det allra värsta är entrédrörrar som har glasruta på själva dörren eller invid dörren. Då går det på bara några sekunder för en erfaren inbrottstjuv att ta sig in genom att söndra glaset och sedan sticka in en arm och vrida om dörrlåset. Sedan kan de bara gå in och länsa hemmet på värdesaker. Då är en dörr med kodlås säkrare.

21 May 2019