Ved Stockholm - ett effektivt sätt att möta vintern på

Om det var något som villaägare i Stockholm - och övriga Sverige - märkte förra året så var det att kostnaderna steg till nästan orimliga nivåer. Elpriset nådde ständigt nya toppnivåer och det hela gick också så pass långt att regeringen blev tvungen att skapa ett elstöd, speciellt framtaget för villaägare - och i synnerhet de boende i våra södra delar.

För många blev detta en rejäl väckarklocka och en spark i rumpan mot att ta nödvändiga investeringar för att kunna möta kommande vintrar. Man kan inte räkna med att regeringen ska komma med räddningsplankor varje år.

Investeringarna i fråga kan handla om allt från ny energi - exempelvis bergvärme och solceller - till att tilläggsisolera och skapa mindre energiförluster. Många har även tagit ett steg tillbaka - men ändå i rätt riktning - och investerat i kaminer och ved i Stockholm.

Ved ger en behaglig värme

Genom att kunna använda ved i Stockholm och elda i en eldstad så får man en behaglig värme som gör att man kan sänka temperaturen på sina radiatorer - och därmed också minska uppvärmningskostnaderna. Ved i Stockholm och en öppen spis, en kakelugn eller en eldstad blir en väldigt prisvärd investering som tar udden av en hög elräkning.

Snabba leveranser kvalitets-ved

Ved i Stockholm - går det ens att få tag på? Givetvis. Det finns företag som erbjuder ved av riktigt bra kvalitet - med rätt fukthalt för maximal effekt och minskade utsläpp; vilket är viktigt! - och där du dessutom kan få leverans direkt till dörren inom 48 timmar från att du gjort din beställning.

Veden levereras i 40-kilos säckar och det har en fördel i att du som villaägare enkelt kan räkna på när nästa beställning behöver göras. Rådet är att du fyller upp garaget. En karg och kall vinter kan driva upp elpriset igen, men med ved i Stockholm är du rustad för detta.

7 Sep 2023