Viktigt att värdera bostad på Kungsholmen

Att jämföra med andra lägenhetspriser när det är dags att sälja är knepigt. För att få ett mer realistiskt pris kan man värdera sin egna bostad på Kungsholmen.

Erika hade bestämt sig för att lägga ut lägenheten på Kungsholmen till försäljning på egen hand. Hon hade hört talas om att mäklarna tog en stor del av vinsten, så genom att göra på detta viset skulle hon spara en stor slant. Hon gick ut på nätet och tittade på liknande lägenheter för att få en bild av vad hon kunde förvänta sig.

En annons lades ut på sociala medier och genast dök intressenter upp som kom och tittade på lägenheten. Priserna de var villiga att betala kändes bra och hon kände sig nöjd med tilltaget. Ända tills en dag då en vän kom på besök och fick höra om hennes försäljningsplaner.

Fördelar med att värdera bostaden

Vännen blev förskräckt när hon hörde om buden Erika fått och talade om att de var rena rama skam-buden. Erika visade objekten hon jämfört med och vännen visade skillnaderna mellan bostäderna. Erika bodde i ett bättre område. Hennes badrum och kök var relativt nyrenoverade. Dessutom hade hon en fantastisk altan vilket ingen av de andra bostäderna hade.

Vännen sa till Erika att ta kontakt med en mäklare. Hon sa: “Denne kan värdera din bostad på Kungsholmen på ett korrekt sätt!” Visst skulle mäklaren ta en provision, men det var värt kostnaden då de hjälpte till med hela försäljningen och gav tips om vad som kunde leda till högre vinst.

19 Apr 2022