Vilka fördelar har en vägghängd toalett?

En viktig del av badrumsrenoveringen är val av inredning som handfat, badkar och toalett. Dels handlar det om det estetiska, dels det praktiska. Vilken toalett skulle fungera bäst för dig?

En badrumsrenovering är alltid ett stort projekt i din bostad. Det innebär en del olägenheter eftersom badrummet kanske inte är tillgängligt precis hela perioden. Liksom vid annan typ av renovering handlar det också om att det kommer att finnas hantverkare i bostaden under en period, med de bekymmer det medför med tillgänglighet och nycklar.

Att renovera badrum är också ett utomordentligt tillfälle att göra om ditt badrum efter eget tycke och egna behov. Det är roligt att se badrummet växa fram och få den utformning du själv bestämt. Sist men inte minst är det också en åtgärd som höjer värdet på din bostad rätt rejält, speciellt om det hus du bor i är av äldre modell.

Hur skiljer sig en vägghängd toalett från den vanliga modellen?

Sedan en längre period växer intresset för så kallade vägghängda toaletter. Att en toalett är vägghängd innebär att vissa av dess funktioner döljs bakom väggytan och att golvanslutning saknas. Den enda del av toaletten som är synlig är sits med vidhängande skål. Spolknapp sitter infälld i väggen i anslutning till sitsen. Bakom väggen ryms rörsystem och annat. Vad finns det för fördelar med en vägghängd toalett? Finns det ens några? Hur går det till om något inte fungerar?

En stor fördel med denna typ av toalett är att den tar väldigt lite plats i ditt badrum och i stort sett noll procent av golvytan. Det är enkelt att få plats för toaletten och det finns inga synliga delar att torka och damma förutom sitsen. Vidare gör en vägghängd toalett att det blir betydligt enklare att städa i badrummet. Ingen klumpig och svåråtkomlig nederdel!

Rengöring och montering

När du ska rengöra badrummet - vilket ju sker ganska ofta - ser du snabbt och klart de fördelar som finns med den vägghängda toaletten. Du slipper torka delar och du städar enkelt av golvet under toan. Eftersom stora delar av toaletten är dold bakom väggen finns få delar att handskas med. Många funderar på hur man förfar om toaletten går sönder och målar upp scenarion med rivna badrumsväggar. Så är inte fallet! De delar av toaletten som kan behöva åtgärdas kommer fortfarande att vara lätt tillgängliga för reparation. En vägghängd toalett är snygg, lätt att rengöra och praktisk!

26 Apr 2020