Vilka markiser passar bäst till mitt hus i Stockholm?

Vid ett köp av markiser så är det i nio fall av tio på ett hus elelr en villa som dessa ska placeras och här får man helt enkelt utgå efter hur denna villa ser ut då man ska välja hur dessa markiser ska se ut. Det finns nämligen numera ett väldigt stort utbud av markiser och detta både gällande storlek, design, färg och form – här har en stor förändring skett under senare år och detta kan vara lite lurigt för den ambivalante personen som har svårt att bestämma sig.

Men – det finns hjälp att få och ofta så räcker det med att kontaktar eller besöker en återförsäljare av markiser i den stad där man bor för att denna direkt ska kunna ge tips och råd om vad som passar för huset i fråga. Det är lite samma som om man ska köpa tapeter – där brukar man kunna få smakfulla tips om vad som gäller för säsongen och om vad som på sikt kommer att hålla sig. Detsamma gäller alltså markiser som ju egntligen fungerar på samma sätt också om man tänker efter – med tapeter smyckar man husets interiör och med markiser så smyckar man dess exteriör.

Markiser är en perfekt inredningsdetalj till huset i Stockholm

Det är också lite så man får tänka – markiser köper man i första hand för att man vill ha skugga över exempelvis en uteplats eller sina fönster, men om man ser dem utifrån från ett längre perspektiv så är ju markiser även en detalj som ger hela huset karaktär. Har du exempelvis en villa i Stockholm som är vit till färgen, ligger ute i skärgården – ja, varför då inte köpa markiser med blåa detaljer som ger en skön marin känsla? Detsamma går att tänka om denna villa i Stockholm är exempelvis röd till färgen och då kan man exempelvis välja vita markiser som matchar. Vid det sistnämda får man dock se upp för det uppenbara polkagris-inslaget som riskerar att stjäla fokus.

Men – att matcha sina markiser mot sitt hus är ett lätt sätt att få det hemtrevligare och ge hela huset en känsla av lyx och detta utan att man slipper måla om hela villan. Detta gäller naturligtvis inte bara i Stockholm utan i hela Sverige och fungerar alltså lika bra som inredningstips var man än bor. Fördelen med att bo i Stockholm och är på jakt efter markiser är dock det stora utbudet och dels även att man där faktiskt – utöver försäljaren – kan få lite professionell hjälp med matchningen.

I Stockholm kan man nämligen kontakta en expert på inredning som dirket kan ge förslag på vad som passar rent färgmässigt gällande markiser kontra huset i fråga. Detta kostar naturligtvis lite extra men det blir ändå betydligt billigare än att behöva måla om hela huset och dessutom får du ju skugga på köpet också.

Markiser ska alltså ses som en perfekt detalj som gör huset intressantare och lyxigare – detta utöver dess fina funktioner som naturligtvis är den största anledningen till att man monterar fast dem på sitt hus.

24 Mar 2017