Vilken stil har ditt nya badrum?

Är du sugen på att byta till nytt kakel och klinker, golvvärme och snygga nya detaljer ? Byta vitt porslin med svart och sätta in en läcker takdusch? Vilken stil är du och vilken budget har du?

Ett av de populäraste rummen för renovering är som du säkert redan har gissat badrummet. För vem drömmer inte om att skapa en lyxig och påkostad oas i hemmet som påminner om ett badrum på hotell eller ett lyxigt spa utomlands. Är det äntligen dags och du ska unna dig att genomföra just din renovering av badrummet i din bostad? Då är det vissa saker du ska tänka till kring redan innan du kontaktar en entreprenör - inte minst vilken budget du har. Har du sparade pengar eller handlar det om att ta ett lån för att renovera ditt badrum? Har du bra kontakter eller någon som kan rekommendera en badrumsleverantör?

Ett lyft för hela bostaden

När du väljer att göra en större renovering i ditt hem blir bostaden inte bara lyxigare och trevligare för er som bor där utan den blir även mer attraktiv på bostadsmarknaden. Det finns två typer av folk som söker ny bostad. De som vill renovera allt på sitt eget sätt och de som vill ha det tipp topp och redo att bara flytta in. Allt som oftast kan du i alla fall räkna med att få mer betalt för din bostad om renovering av badrum och även kök redan är genomförda. Så det är en god investering som bör planeras väl. Du kan utnyttja ditt ROT-avdrag och få upp till 50 000 kr i avdrag för arbetskostnader i renoveringen.

Vad ska du tänka på

Som sagt du tjänar på att tänka till innan - vad vill du ha i ditt badrum? Det vill säga vilka funktioner och vilken förvaring men också vilken stil du vill ha. Sök inspiration i magasin och på inredningssajter online för att hitta vad som tilltalar dig. Välj därefter gärna en badrumsentreprenör som tar på sig totalentreprenad - så behöver du inte själv bolla och hålla ordning på alla typer av hantverkare. Se till att få kostnadsfria offerter och jämför några olika firmor innan du bestämmer dig. Har de goda referenser och samtliga nödvändiga certifikat? När beslutet är gjort kan du börja drömma och söka efter nytt kakel och klinker, vilka nya textilier som matchar och hur du ska tänka kring porslin i ditt nyrenoverade badrum. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.renoverabadrumgöteborg.se

23 Apr 2020