Vilket hundfoder är egentligen bäst och godast?

Oavsett om man köper hundmat online eller besöker en fysisk butik gäller det att klura ut vilken smak på maten hunden gillar. Men, vilket hundfoder är godast?

Sådan herre, sådan hund, brukar det heta. På många sätt är detta ordspråk säkert passande för relationen mellan hund och ägare men kanske inte när det kommer till mathållningen. De flesta hundar äter inte samma mat som sina ägare, och tur är kanske det. Människomat är nämligen inte anpassad efter hundars behov.

Dock kan även hundar ha preferenser kring sin mat. Alla hundar uppskattar exempelvis inte samma smak på hundmat. Detta bör hundägare ha i åtanke när de köper hundmat online, eller i fysisk butik. Det gäller helt enkelt att klura ut vilket hundfoder den fyrbenta vännen föredrar.

Smart att undersöka varianterna i djungeln av hundfoder

Letar man, som hundägare, hundmat online blir man snabbt varse att det finns många varianter att välja mellan. En del hundar föredrar torrfoder. Detta foder kan antingen serveras som det är eller blötas upp på valfritt sätt. Andra hundar tycker bäst om blötfoder som innehåller en hel del vatten, är mjukare och paketeras i konservburkar.

Till skillnad från vad många tror, måste inte hundfoder innehålla kött. Det viktiga är att hunden får i sig de mineraler och vitaminer den behöver. I övrigt kan hunden överleva på vegetarisk kost, om ägaren till hunden vill det. Många veterinärer menar dock att det optimala fodret för en hund innehåller både kött och grönsaker.

4 Aug 2023